La gota de pluja que tenia por

El prolífic i eclèctic Jordi Sierra i Fabra signa La gota de pluja que tenia por, llibre de poesia en lletra lligada adreçat a primers lectors, il·lustrat per Betania Zacarias i editat per El Vaixell de Vapor. És una tendra història que narra la por que sent una gota de pluja davant la idea de caure a terra, fer-se mal i desaparèixer. Pel que fa al contingut, és interessant la referència a la sequera, al valor de l'aigua i a la por universal al dolor i la mort. Els lectors empatitzaran de ben segur amb la gota espantada, patiran amb ella i li desitjaran un final feliç. Per altra banda, i amb relació als aspectes formals, el breu paràgraf en lletra lligada, fix quant a posició en cada plana, és lleuger, no es fa feixuc i realça la il·lustració.

És lloable també l'ús del vocabulari, ja que l'autor no dubta a emprar paraules «difícils» de manera puntual, tot i que potser l'ús de diminutius al final de la rima en un parell d'ocasions resulta forçat, així com en altres moments en els quals fa l'efecte que el vers està construït d'una manera un xic artificial (l'autor indica que aquesta història és el primer conte que va escriure i l'ha refet en forma de vers per a aquesta publicació).

Betania Zacarias il·lustra unes imatges molt vistoses utilitzant diferents tècniques; especialment el collage amb diferents papers aporta molta textura. Les il·lustracions a sang són un encert, així com l'ús del color (paleta de càlids en la sequera i de freds en la pluja).

Tot i que des del punt de vista científic el poètic final que proposa l'autor és impossible, des de la fantasia és rodó; en el món de la imaginació, pot passar tot!

Júlia Baena

Fitxa

La gota de pluja que tenia por

Escriptor/a: SIERRA I FABRA, Jordi

Il·lustrador/a: Betania Zacarias

Lloc: Barcelona

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: El Vaixell de Vapor

Pàgines: 49

Any: 2017

ISBN: 978-84-66142267

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris