La castanyera viatgera; El tió de l'Elvira

«Contes tradicionals» és una col·lecció de llibres infantils il·lustrats per apropar els més petits a les tradicions catalanes. La castanyera viatgera i El tió de l’Elvira són dues de les obres que formen part d’aquesta iniciativa editorial que encara l’entrada recent a la nova estació de l’any amb dos títols amb gust, precisament, de tardor però també de Nadal. De fet, el primer conta que en una cabana al bosc vivia una vella castanyera que, mentre preparava unes castanyes molt bones, gaudia explicant els viatges que havia fet quan era jove, mentre que el segon és una història simpàtica al voltant del tió, possiblement un dels costums catalans més estimats pels infants i alhora més reconeguts. Tots dos han estat escrits i il·lustrats per Stefanie Pfeil, una escriptora i il·lustradora de llibres infantils d’origen alemany que d’un temps ençà viu a Barcelona. 
Es tracta, doncs, de dues publicacions senzilles, en què s’ha optat per un estàndard visual i textual convencional, amb lletra lligada per facilitar la lectura dels infants que tot just comencen a llegir i amb la presència d’alguns detalls per acolorir amagats entre unes il·lustracions que representen fidelment el que el text explica. Amb tot, cal valorar projectes com aquest per tal que no s’aturen en aquests únics exemples, ja que encara són possibles altres històries il·lustrades interessants que revitalitzen la divulgació de la cultura tradicional i popular entre els més petits.

Clara Berenguer Revert

Fitxa

La castanyera viatgera; El tió de l'Elvira

Escriptor/a: PFEIL, Stefanie

Il·lustrador/a: Stefanie Pfeil

Lloc: Barcelona

Editorial: Edebé

Col·lecció: Contes Tradicionals

Pàgines: 32

Any: 2017

ISBN: 978-84-683-3401-1; 978-84-683-3497-4

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris