La castanyera Felipa

Qui no recorda el regal d’un conte encunyat durant la seva infantesa? El factor sorpresa era una oportunitat per gaudir d’una amable lectura de la mà d’unes il·lustracions a tota plana i uns senzills relats imaginatius, tradicionals o quotidians.

Doncs bé, l’editorial Combel ha agafat el relleu creant una col·lecció basada en aquest tipus de contes, anomenada Què Em Contes!. Com la mateixa editorial ens explica, la seva intenció és oferir-nos una «nova visió del conte clàssic amb unes adaptacions modernes de les llegendes de Sant Jordi, del ratolí de les dents i de la castanyera, i del conte del ninot de neu». 

De moment, n'han aparegut quatre títols escrits per Bel Olid i il·lustrats per Mercè Canals, cadascun amb un petit regal a dins que té molt a veure amb l’argument de cada petita història. La castanyera Felipa, El ratolí de les dents, Gebre el ninot de neu i La llegenda de Sant Jordi tenen la intenció de formar part de les biblioteques dels primers lectors.

El text en cursiva de Bel Olid està format per paràgrafs amb una estructura que facilita la comprensió i la lectura, i les històries són amenes i renovades, i  donen un aire modern a aquells contes, que són part de moltes infàncies al llarg dels darrers temps. Les il·lustracions de Mercè Canals, sobre un fons blanc, conviden a centrar-se en els detalls i a fixar-se en les expressives cares dels protagonistes, i en fa uns companys de viatge.

Convé ressaltar la bona resolució de la composició. En totes les pàgines, els textos són en espais que faciliten la seva lectura, i la il·lustració centra personatges o expandeix paisatges amb agradables colors.

En resum, una discreta proposta editorial que acompleix l’objectiu que pretén i que ens deixa un somriure i una lectura entranyable.

Nati Calvo

Fitxa

La castanyera Felipa

Escriptor/a: OLID, Bel

Il·lustrador/a: Mercè Canals

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Col·lecció: Què Em Contes!

Pàgines: 14

Any: 2016

ISBN: 978-84-9101-078-4

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris