La cabra

Una cabra vivint en un terrat de Nova York? Amb aquest reclam sorprenent arrenca un relat coral protagonitzat per una colla de personatges tan singulars com la mateixa història. Amb el nexe d'una nena patològicament tímida que es trasllada a viure a un edifici de Manhattan, coneixerem, entre d'altres, un jove escriptor cec que volta pels parcs amb el seu skate, un nen amant de les antiguitats egípcies que es bloqueja davant de les finestres i la mateixa cabra, que es mira amb delit el parc que hi ha davant de l'edifici imaginant que és un gran prat ple d'herba.

Aquesta novel·la, la primera traduïda al català d'Anne Fleming, ens arriba en una edició molt reeixida de Sembra Llibres, especialment pel que fa a la il·lustració de la portada. Es tracta d'una obra original, plena de tendresa i de bones intencions. Els lectors joves hi trobaran un missatge positiu sobre com superar qualsevol mena de por a través de l'exemple dels dos nens protagonistes. Els lectors adults, per altra banda, podrien pensar que es tracta d'una visió massa amable de les relacions humanes, però de la mateixa manera poden connectar fàcilment a través de l'humor amb els defectes i les febleses dels personatges, com ara els atacs de pessimisme histriònic de la mare davant de l'estrena d'una peça teatral seva o les argúcies del pare per amagar a la seva filla que no és capaç de tirar endavant una nova novel·la. Tot i que a l'inici hi ha personatges que apareixen i desapareixen de la història sense gaire ordre, l'argument es fa més sòlid a mesura que avança la trama, fins a arribar al seu punt culminant en el desenllaç, hilarant i surrealista, en què les diferents trames conflueixen amb precisió i molt d'humor. 

Enric Codina

Fitxa

La cabra

Escriptor/a: FLEMING, Anne

Traducció: Ferran Ràfols Gesa

Lloc: València

Editorial: Sembra Llibres

Pàgines: 120

Any: 2020

ISBN: 978-84-16698-39-4

Edat: a partir de 11 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris