La Jordina i el drac Parrac

Nou lliurament de les aventures d’aquests dos personatges creats per Pep Molist i il·lustrats per Bernadette Cuxart (mireu la crítica de Parrac, el fill del drac).

En aquest llibre, el drac Parrac i la Jordina troben una malaurada vaca malferida enmig del camp, i pensen com ajudar-la, però és complicat. Uns pagesos, en veure’ls, desconfien del drac i el volen atacar, però… ben aviat es descobrirà que han malpensat sense raó, perquè els veritables culpables que la vaca estigui tan malament són uns altres.

El text de Molist ens fa retrobar-nos amb la rondalla clàssica. Aquest autor té la facilitat de recuperar i reinventar el llenguatge dels contes de sempre, amb el seu ritme i estil, amb la seva utilització acurada dels mots. No hi manca ni hi sobra res: personatges definits i situacions costumistes reconeixibles, actituds, comportaments i sentiments universals dels humans... La lluita entre el bé el mal i els petits matisos que suren al mig tornen a aparèixer en una petita història com aquesta. Molist no amaga els mals moments, en els mostra de cara i els aprofita. Per això tracta el lector amb respecte, perquè aquest l’entén, i entén els seus problemes, que són reconeixibles per tots.

Les il·lustracions de Bernadette Cuxart ens remeten al bagatge de la il·lustració mediterrània quant a formes, colors i tècnica, i a il·lustradors consagrats de la il·lustració catalana, en especial a Montse Tobella. Els personatges, flonjos, tovets i amables, formen part de la galeria de l’autora, que juga amb la doble pàgina a sang i la pàgina única per donar ritme al llibre.

 

Sergi Portela

Fitxa

La Jordina i el drac Parrac

Escriptor/a: MOLIST, Pep

Il·lustrador/a: Bernadette Cuxart

Lloc: Barcelona

Editorial: Baula

Col·lecció: Capsa de Contes

Pàgines: 32

Any: 2017

ISBN: 978-84-479-3301-3

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris