La Catalunya industrial

Després de la publicació de La Barcelona gòtica (2016), Núria Armengol, cap de biblioteca de l’Institut Amatller d’Art Hipànic, torna a signar un text de coneixements sota el paraigua de l’editorial Comanegra. Aquests llibres comparteixen el format apaïsat en cartoné i l'edició acurada, que, amb les seves generoses il·lustracions, els situa en l’òrbita de l’àlbum. 

La Catalunya industrial està dividit en dotze capítols que desenvolupen amb concisió el que, a la introducció, l’autora es fixa com a objectiu: explicar el segle XIX a Catalunya des del punt de vista de la industrialització. A cadascun d’aquests capítols, el text s’encara amb una il·lustració de factura verista, on l’atmosfera està ben recreada. La il·lustradora, Clàudia de Puig, aconsegueix un resultat net, parant atenció al detall i fent ús d’unes tonalitats que encaixen amb el tema i l’època en què se centra el llibre. Un exemple del treball minuciós de l’edició són els petits dibuixos que enclouen tant el número de capítol com el de la pàgina.

El text expressa amb molta claredat la informació: cada capítol s’inicia amb una frase destacada sobre el motiu que tracta, incorpora dos breus apartats sota l’epígraf «Sabies que...?» i, a més, complementa la pàgina amb dos dibuixos lineals que acompanyen els continguts. Tot plegat reforça la intenció divulgativa i la voluntat de precisió.

Una qüestió difícil de determinar és l’edat lectora: qui és el destinatari d’aquest llibre?  Si bé l’embolcall ens dirigeix cap al públic infantil, els continguts ens porten cap a un públic de més edat, i, al cap i a la fi, són aquests continguts els que acaben acotant el perfil lector. L'edat recomanada per l'editorial són els 11 anys i, en qualsevol cas, l’obra és una opció molt recomanable.

Gemma Mulet Cugat

Fitxa

La Catalunya industrial

Escriptor/a: ARMENGOL, Núria

Il·lustrador/a: Clàudia de Puig

Lloc: Barcelona

Editorial: Comanegra

Pàgines: 32

Any: 2016

ISBN: 978-84-16605-57-6

Edat: d´interès general

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris