La Caputxeta i el llop babau

De la mà d’Animallibres ens arriba una nova proposta a partir de la premissa de desestructurar contes clàssics amb la col·lecció Des-Contes, tota ella escrita per l’Enric Lluch i il·lustrada per Fran Parreño i Jorge del Corral a parts iguals, cinc un i cinc l’altre. Són un total de deu títols en format quasi quadrat fàcils de reconèixer pels infants, que troben en aquest format propostes similars i de fàcil lectura.

Molta de la gràcia de les històries, amb un marcat to enginyós i divertit, es perdria sense el coneixement dels contes clàssics originals, les seves trames i els seus protagonistes. Si això succeeix, el lector podrà gaudir de la ironia d’algunes situacions i comportaments. És per això que hi veiem relació en optar per la lletra d’impremta, buscant el lector que ja ha conegut el conte clàssic.

Tot i així, les històries funcionen sense aquest coneixement previ i són força entenedores. Tot i que revisitar els contes populars pot ser una arma de doble tall, les històries, sense ser excelses, surten ben parades.

Un divertiment que ens pot servir d’excusa per revisitar els contes clàssics sense que sembli, però, que aquesta és la seva principal intenció. Hi veiem una voluntat de divertir, que ja és molt, i es fa bé i amb qualitat.

En el primer títol de la sèrie, i és tota una declaració d’intencions, la Caputxeta ha de portar les gotes per als ulls a la seva àvia. El llop del conte, però, com que sap com sol anar la història, no s’ho creu i fa tots els preparatius d’acord amb el conte de sempre. Aquest error el pagarà car. Un punt a favor, també, és que la història no vol ser moralitzant i que l’estil, tot i ser actual, recorda les estructures dels contes populars.

Les il·lustracions de Jorge del Corral, de línies clares, formes arrodonides i colors suaus, ajuden a la consolidació de personatges entranyables.

Sergi Portela

Fitxa

La Caputxeta i el llop babau

Escriptor/a: LLUCH, Enric

Il·lustrador/a: Jorge del Corral

Lloc: Barcelona

Editorial: Animallibres

Col·lecció: Des-Contes

Pàgines: 24

Any: 2014

ISBN: 9788415975236

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris