L'Àlex i el hula hoop magic

BiraBiro presenta aquesta història escrita per Laura Huerga i il·lustrada per Albert Arrayás.

L’Àlex és una nena que tot jugant a la seva habitació descobreix que saltant dintre del seu hula hoop pot convertir-se en animal. Intentant tornar a ser nena anirà descobrint noves vides animals i algunes de les seves característiques. Aconseguirà tornar a ser una nena?

Podríem dir que aquest àlbum és un cant a la imaginació, i de com és potenciada si accedim al coneixement, per exemple, a partir d’un llibre.

El text de Laura Huerga camina àgil repetint la mateixa estructura cada vegada que la protagonista pateix una transformació. Directe i senzill (cosa que aquí és un valor), el text avança lleuger i amb ritme, fent que el lector es trobi ben còmode. 

Les il·lustracions del jove Albert Arrayás són fresques i es mouen amb llibertat per la pàgina gràcies als fons blancs. Tenen aquest punt d’obra inacabada que deixa traços de llapis a la vista per reforçar la idea d’immediatesa i frescor (potser innecessaris de vegades al rostre de la nena). Les il·lustracions són vibrants i divertides, i demostren, a més, molt bon gust en la gamma de colors a partir del domini del grafit, els llapis de colors i l'aquarel·la.

Quant a la narrativa visual, trobem un bon ritme generat pels diferents plans i punts de vista, o la repetició d’aquests quan cal, tot i que algunes direccions i la disposició dels personatges es contradiuen de vegades.

Pel que fa a la maquetació, agradable, podem dir que algunes il·lustracions bé mereixerien un format més gran, com en el cas de l’hipopòtam, i que algunes queden desdibuixades pel doblec al centre. L’elecció del paper és sempre difícil. En aquest cas és mat i agradable al tacte, molt porós, però amb aquesta tria es perd brillantor dels colors.

Sergi Portela

Fitxa

L'Àlex i el hula hoop magic

Escriptor/a: HUERGA, Laura

Il·lustrador/a: Albert Arrayás

Lloc: Barcelona

Editorial: BiraBiro

Col·lecció: Motaimai

Pàgines: 56

Any: 2016

ISBN: 978-84-16490-24-0

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris