Inseparables

Elegantíssim àlbum. Una història que ens parla de la memòria, de la separació, de la pobresa, dels efectes de la guerra. L’empresa és enorme, però les autores se’n surten força bé. Les protagonistes de la història són ben particulars, quasi una sorpresa que no desvetllarem aquí per no esguerrar la lectura a ningú.

Mar Pavón i Maria Girón ja havien format tàndem a un altre títol de la mateixa editorial, Un lloc per a la Rula. Aquí, com en aquell títol, es fa palesa una tragèdia social i torna a passar que el que explica el text i l’atmosfera que mostra la imatge, d’una manera molt suau i dolça, no semblen casar a vegades. Però podem mirar-ho des del punt de vista que es tracta d'una faula metafòrica i que aquesta és la seva aposta per tractar-la.

Així i tot, les il·lustracions de Maria Girón són tan potents i cuidades que aquest fet pot semblar menor. I és que l’artista fa tota una classe magistral de saber fer en qüestions de narrativa visual. Diferents composicions, jocs amb els fora de camp, alternança de plans, il·lustracions a sang i d’altres; la majoria juguen amb el blanc i fan que la història i les imatges siguin atemporals i universals.

La seva gamma sembla tenir molt a veure amb la tradició i les tècniques pictòriques italianes, que han perviscut generació a generació i mostra un gust especial per la llum mediterrània. Amb les seves diferències, podem dir que recorda l’elegant sensibilitat de la il·lustradora belga Kaatje Vermeire.

Aquí teniu l'enllaç a les pàgines de les autores, Mar Pavón i Maria Girón.

Sergi Portela

Fitxa

Inseparables

Escriptor/a: PAVÓN, Mar

Il·lustrador/a: Maria Girón

Lloc: Sant Feliu de Guíxols

Editorial: Tramuntana

Pàgines: 48

Any: 2015

ISBN: 978-84-943046-1-3

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris