Hola, matí

Eureka! Quina troballa! Que el temps passa és una cosa sabuda des de l’Antiguitat remota, quan, en llatí, exclamaven: Tempus fugit!, o bé Carpe diem, amb un deix tristoi i melancòlic. En canvi, Mar Benegas ha sabut trobar un altre to i un altre enfocament per a aquesta realitat en una obra adreçada als més petits que fa d’aquest fat inexorable tota una descoberta. Ha dividit el temps d’una jornada qualsevol en moments, i cadascun d’aquests moments comporta una descoberta plena de goig o bé un comiat amical, de manera que els «hola» i els «adeu» se succeeixen de manera encadenada, des del matí a la nit, i poden acabar només per recomençar provocant una lectura circular.

A aquesta narració tan curta com ben escandida i observada, les il·lustracions de Neus Caamaño li van com anell al dit: formes simples, tintes planes, entorns nítids... fan un conjunt que concorda d’allò més bé amb el text, que permet ubicar tant el moment com l’entorn de la peripècia i descobrir així de quin instant, indret, personatges secundaris o objectes estem parlant.

Amb una mica de sort i traça, aquest llibre en cartoné i petit format podria arribar a esdevenir un excel·lent curtmetratge musical, però ara per ara, i això ja és molt important, n’hi ha ben bé prou amb saludar-lo amb un bon «hola» i acomiadar-lo, en acabat, amb un «adeu» entusiasta, d’aquells de traca i mocador. Ben fet!

Teresa Duran Armengol

Fitxa

Hola, matí

Escriptor/a: BENEGAS, Mar

Il·lustrador/a: Neus Caamaño

Traducció: Dani Espresate Romero

Lloc: Barcelona

Editorial: A Buen Paso

Pàgines: 20

Any: 2019

ISBN: 978-84-17555-19-1

Edat: per als més petits

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris