Fins aviat, Griselda; Tots tenim por, tots som valents

«La Colla Pessigolla i les Emocions» és una col·lecció de contes amb textos d’Anna Esteve i il·lustracions d’Eva Sans que recull històries al voltant d’un grup especial format per cinc amics inseparables. L’editorial Baula inicia aquesta sèrie amb dos títols, d'una banda Fins aviat, Griselda, que explica que la Paula està trista perquè la seva germana Griselda marxa uns mesos a Berlín per estudiar a la Universitat. Amb tot, gràcies als seus amics, la Paula tornarà a somriure i esperarà el retorn de la germana amb il·lusió. De l’altra, a Tots tenim por, tots som valents, és la Maria la protagonista, que té por d'equivocar-se a l'obra de teatre de l'escola. Ella tremola només de pensar què diran els altres si es queda en blanc, però, com sempre, els seus amics li faran costat i l'ajudaran a fer front a la seva por. Aquests llibres es caracteritzen, a més, per la presència de consells pràctics relacionats amb el tema principal de la història, com ara la tristesa i la por.

Efectivament, es tracta d’una col·lecció de novel·les infantils per a primers lectors amb una presència encara predominant de la il·lustració, amb la qual es posa en relleu l’educació de les emocions no sols en el text sinó també en les pautes que apareixen al final. És la trajectòria professional com a psicòloga i terapeuta d’Anna Esteve el fet que l’ha motivada a escriure unes històries amb un propòsit ferm com és la gestió emocional per part dels infants. Una tasca encomiable, és clar, però amb la qual cal anar amb compte per evitar caure en la reiteració de tòpics que allunyen el llibre de les exigències literàries i estètiques i, per tant, del plaer de llegir, que al cap i a la fi és l’objectiu principal.

Clara Berenguer Revert

Fitxa

Fins aviat, Griselda; Tots tenim por, tots som valents

Escriptor/a: ESTEVE, Anna

Il·lustrador/a: Eva Sans

Lloc: Barcelona

Editorial: Baula

Col·lecció: La Colla Pessigolla i les Emocions

Any: 2017

ISBN: 978-84-479-3537-6 / 978-84-479-3538-3

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris