Finestres al món

Finestres al món va rebre el premi al millor llibre il·lustrat en format paper del passat Premi Eva Toldrà d’il·lustració 2016, amb el suport de l’Escola d’Art Superior i Disseny d’Olot. És un goig que hi hagi premis que reconeguin i potenciïn el treball de les escoles d’il·lustració, i que l'editorial Comanegra busqui donar sortida al futur d'aquests artistes.

Finestres al món és el treball final de Cristina Serrat a l’Escola Llotja. La tradició pictòrica d’aquesta escola es deixa entreveure en l'obra.

Cada doble pàgina ens presenta, a la dreta, la imatge d’una nena o nen d’un determinat país a la finestra de casa seva. A l’esquerra, el llibre ens explica en forma de poema qui és aquesta persona, el país d'on prové i alguna característica de la seva terra en un estil més descriptiu i amb una altra tipografia i color.

La selecció de llocs és original i mostra realitats no sempre representades, com ara les de Cambodja o l’Uruguai. El text s’acompanya amb alguna petita il·lustració d’algun objecte o detall per arrodonir la informació. Aquestes petites il·lustracions varien l’estil o la tècnica de la il·lustració gran i, tot i que aquest fet pot anar en contra del conjunt, no trenquen l’esperit de l’obra.

Serrat crea les il·lustracions emprant tècniques a l’aigua, punta seca i digital, que per les formes i la gamma cromàtica, potent i viva, tenen un punt d’il·lustració d’altres llocs (per exemple, de l'Amèrica del Sud) o d’altres temps. I això les fa originals en un món que sovint es veu saturat per la uniformitat de propostes.

Les il·lustracions dels infants a les finestres són totes a sang, però el llibre respira bé gràcies a les pàgines de l’esquerra, on hi ha la informació. Finalment ens trobem amb una gran il·lustració a doble pàgina on tenen cabuda tots els personatges d'aquest llibre, ideal per a les persones que vulguin descobrir la varietat i la riquesa del món.

La publicació té el segell Llibrelocal.cat, que vol dir que està tota feta a Catalunya.

Sergi Portela

Fitxa

Finestres al món

Escriptor/a: SERRAT, Cristina

Il·lustrador/a: Cristina Serrat

Correcció: Gemma Garrigosa

Lloc: Barcelona

Editorial: Comanegra

Pàgines: 32

Any: 2017

ISBN: 978-84-16605-93-4

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris