Familiari: troba la teva família i la dels teus amics, hi ha 83.521 combinacions possibles

Familiari neix amb l’objectiu de trencar tòpics i mostrar com el món és ple de famílies de tota mena, ni millors ni pitjors: úniques i diferents.

En el pròleg inicial David Cirici presenta el llibre com un intent d’explicar a un extraterrestre què és una família. Aquest plantejament, juntament amb la imatge de la coberta, ja ens dóna una pista del to i de l'esperit juganer que ens trobarem.

Mar Cerdà (Barcelona, 1984) ha ideat un llibre en format horitzontal, amb espiral a la part superior, i unes pàgines de paper gruixut tallades en quatre parts iguals. La proposta és bàsicament visual, i l’autora, que sent predilecció pel tractament de l’espai i els diorames, ha optat per mostrar els personatges d’aquest inventari com si estiguessin actuant en un teatre. Un mateix escenari: un clàssic menjador d’una casa, i uns actors en fila mirant a platea, il·lustrats en paper retallat pintat amb aquarel·la.

D’aquesta manera, tal com anuncia el títol, es poden combinar personatges fins a crear més de vuitanta mil models familiars, d'estètiques i tendències ben diverses: una mare sola i un fill, uns avis amb un fill i un gat, dues mares i un bebè, un pare amb una àvia i una cangur...

Si tenim en compte que, encara ara, només una petita part de la producció editorial per a infants reflecteix la riquesa de models familiars existents, el llibre és un gran encert en molts sentits: com a divertiment de qualitat i com a eina educativa.

Glòria Gorchs

Fitxa

Familiari: troba la teva família i la dels teus amics, hi ha 83.521 combinacions possibles

Escriptor/a: CERDÀ, Mar

Pròleg: David Cirici

Lloc: Barcelona

Editorial: Comanegra

Pàgines: 40 p.

Any: 2014

ISBN: 978-84-16033-41-6

Edat: d´interès general

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris