Exploradors al poema! Taller de poesia

El títol d’aquest llibret inclassificable és una incitació, i el subtítol n’acaba de definir els objectius. Des del minut zero, mestre Pedrals ens imposa una lectura activa, estimulada tant pel joc tipogràfic (en blau, blanc i vermell) com per l’experimentació sense contemplacions ni prejudicis.
Al llarg d’un recorregut definit, pactat amb el lector i on, malgrat l’exuberància, res no hi és sobrer, l’autor ens incita al joc al voltant de diversos conceptes bàsics. No hi falten, però, ni la transgressió ni l’humor, en la línia de l’avantguarda de... fa cent anys exactes! Un llibre que convida a pensar, a descobrir relacions entre les paraules i les idees, a jugar amb els sons i a no respectar el llibre com a objecte, és a dir, a guixar-lo.
Un manual ideal, el d’en Pedrals, on la creació (que és el que vol dir “poètica”) es concep com a descoberta, possiblement de la mà d’algun mediador. Un text pretext excel·lent per a l’expressió escrita a l’ESO, per exemple.

Joan Bustos

Fitxa

Exploradors al poema! Taller de poesia

Escriptor/a: PEDRALS, Josep

Lloc: Barcelona

Editorial: Estrella Polar

Pàgines: 87

Any: 2014

ISBN: 978-84-9057-431-7

Edat: d´interès general

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris