Explica-m'ho. 101 preguntes fetes per nens i nenes sobre un tema apassionant

Aquest llibre neix de les preguntes formulades per alumnes de tercer i quart de primària que van participar en alguns dels tallers d'educació sexual que imparteix l'autora.

Aquesta concepció del llibre es nota per l’aire fresc i desimbolt que respira la proposta, publicada en forma de blog i organitzada a partir de les preguntes anònimes que els nens i nenes van anar escrivint en uns paperets.

Sense un criteri de classificació concret, cada pàgina reprodueix una d’aquestes notes amb la pregunta, escrita amb la cal·ligrafia pròpia dels infants, fins i tot amb faltes d’ortografia, i amb la naturalitat de la parla d’infants de vuit, nou anys.

Aquest és un dels grans encerts del llibre, perquè l’allunya dels manuals més seriosos o acadèmics i transmet la voluntat de respondre realment a la curiositat infantil.

Cada una de les preguntes va acompanyada d’una il·lustració i, evidentment, de la resposta. I en tots dos casos les autores han fet una feina excel·lent.

Les il·lustracions són com un petit acudit: enginyoses i plenes d’humor, cosa que fa riure els infants, i així poden dissimular la vergonya que passen llegint preguntes com: «Per què els nens tenen uns sacs darrere la tita?» «Per follar s’ha d’anar despullat?» «Poden tenir fills, les lesbianes?»... Pel que fa a les explicacions, l’autora se serveix d’un llenguatge planer i proper per donar respostes no exhaustives ni molt profundes, segurament la mida justa que necessita un nen de vuit anys, però sí sense embuts. En paràgrafs de no més de 15 ratlles l’autora busca la manera d’explicar coses que no sempre són fàcils o que demanen un posicionament, com ara «Què és una puta?», o «Si et quedes embarassada i no vols tenir el fill, què passa?»

Un llibre imprescindible a totes les cases i aules. Èxit assegurat.

Glòria Gorchs

Fitxa

Explica-m'ho. 101 preguntes fetes per nens i nenes sobre un tema apassionant

Escriptor/a: GATHEN, Katharina von der

Il·lustrador/a: Anke Kuhl

Traducció: Anna Soler Horta

Lloc: Barcelona

Editorial: Takatuka

Pàgines: 216 p.

Any: 2016

ISBN: 978-84-1600-349-5

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris