Enigmes. Detectius a domicili 1

Publicat per primera vegada el 2004 a França per Éditions Bayard, ara arriba aquest llibre joc de la mà de la jove editorial Librooks, de Barcelona. El llibre consta de disset enigmes, presentats en una doble pàgina amb vistoses i detallades il·lustracions –d'autors molt diversos com Muzo, Guillaume Dumont, Guillaume Decaux, Pronto, tot cal dir-ho–, que és necessari de resoldre amb l'ajut de la il·lustració, algunes pistes del mateix autor i d'un enginyós sistema de doblec de la pàgina precedent i posterior que completa la imatge i afegeix detalls. Mercès a aquests elements podrem descobrir, per exemple, l'autor del robatori d'una cambra cuirassada, els culpables del segrest de la diva del teatre, o els lladres de l'atracament en un saloon del Llunyà Oest. Com diu la mateixa editorial: «Qui no ha somiat de petit ser el famós Sherlock Holmes? Fes-te detectiu amb aquest llibre-joc interactiu i ple de sorpreses i resol un total de 17 misteriosos fets.»

La recerca demana al lector una atenció especial en els detalls, tant suggerits en el text com aportats per la il·lustració. Un exercici que inicialment pot ser feixuc, degut a la voluntat de l'autor de no posar-ho fàcil, però que de ben segur a poc a poc anirà despertant el seu interès. A més, és una gran tasca de formació lectora, en el sentit ampli del concepte, ja que imatge i text volen a l'una per oferir els elements que desentrellaran el lladre, el segrestador o l'impostor. 

Pares, mestres i educadors en general: si la narrativa se'ls ha entravessat als vostres fills, alumnes o tutoritzats, aquesta pot ser una interessant opció per compartir la lectura i, amb quatre o més ulls, anar a la recerca del detall amagat entre les paraules de l'enunciat, de la imatge o a les pistes posteriors que ens poden ajudar a sortir de l'atzucac.

Aquest és el primer volum d’una col·lecció que de ben segur fomentarà la lectura, amb una mirada nova on el llibre mateix esdevé part del joc en tant que objecte a manipular. Un procés lector que permet desenvolupar la capacitat d'observació i el raonament lògic, acompanyat d'humor en el text, en l'escenificació i en la il·lustració amb tots els seus detalls. Una aposta atrevida i original que, tot i que amb retard, ara arriba a les nostres mans.

Joan Portell

Fitxa

Enigmes. Detectius a domicili 1

Escriptor/a: MARTIN, Paul

Traducció: Anna Tetas Palau

Lloc: Barcelona

Editorial: Librooks

Col·lecció: Enigmes

Pàgines: 80

Any: 2020

ISBN: 978-84-122297-5-2

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris