Endevinalles

De llibres d’endevinalles se’n publiquen de manera regular cada pocs anys. Pere Martí, amb la dèria pedagògica que el defineix i coneixedor del valor de les endevinalles com a recurs didàctic i lúdic, n’aplega en aquest llibre un repertori creat de cap i de nou per a l’ocasió. Com diu el mateix autor, «estan escrites en vers, seguint el rigor de la mètrica, però amb unes rimes molt obertes pel que fa a rimes, ritme, recursos». Es tracta d’un text amb més d’un centenar d’endevinalles noves, un veritable repte, que per força acaba sent irregular: al costat d’entrades innovadores i ben trobades com la del pirata (literari i informàtic a parts iguals), n’hi ha d’altres que pequen d’excés a l’hora de donar-ne els detalls (paella) o són massa deutores del diccionari (granota).

Les il·lustracions de Núria Feijoó són un bon acompanyament perquè juguen amb el lector: unes vegades proposen la resposta d’una manera evident, mentre que en d’altres prefereixen suggerir i ser una endevinalla més dins de l’endevinalla. Com és habitual en aquest tipus de reculls, les entrades estan agrupades temàticament (menjar i aliments, animals i natura, persones i professions, etc.), i al final hi ha les solucions (que remeten a pàgines que no sempre estan numerades...). Amb tot, es tracta d’un llibre que farà passar bones estones a petits i grans.

Aurora Vall Casas

Fitxa

Endevinalles

Escriptor/a: MARTÍ, Pere

Il·lustrador/a: Núria Feijoó

Lloc: Barcelona

Editorial: Baula

Pàgines: 19

Any: 2014

ISBN: 978-84-479-2831-6

Edat: d´interès general

Comentaris

Gerad Mariné
Mestre/a

Els llibres d'endevinalles sempre són estimulants pels infants. A la biblioteca de l'escola tenen força sortida.

És cert que en aquest llibre n'hi ha que són força complicades, però en general trenquen la típica estructura i el vocabulari utilitzat és ben divers.

 

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris