En Talp atrapa una llebre

En Talp i la Cavalleta volen cavar un pou per caçar una llebre Baldomera, així que es preparen amb tots els estris que cal per enllestir aquesta malifeta. Però quan el parany ja està del tot acabat, seran els dos entremaliats protagonistes els que hauran de ser salvats.

Aquesta faula està protagonitzada per personatges de caràcters oposats: un Talp trapella, una Cavalleta innocent i ingènua i una llebre hàbil. L’obra va ser creada per Janosch, pseudònim de Horst Eckert, el 1983 i segueix els principis explotats en títols precedents com el protagonisme d’animals humanitzats que viuen múltiples experiències o la presència d’un narrador omniscient que intervé i interpel·la el lector.

Celebrem que l’editorial Los Cuatro Azules n’hagi fet per primera vegada una traducció al català, i ens permeti descobrir altres títols fins ara inèdits més enllà dels publicats per Lumen o Kalandraka anys abans. A Alemanya des dels anys vuitanta les obres de Janosch han estat adaptades a la televisió, com la sèrie elaborada pel canal ARD Janosch Traumstunde, o en forma d’excel·lents audiollibres per la Deutsche Grammophone. L’èxit en qualsevol dels seus suports ha estat des d’aleshores imparable, i forma part del patrimoni de la literatura infantil germànica.

L’edició que tenim entre les mans és acurada i impresa tot seguint criteris de proximitat. Llàstima d’una única pàgina on la imatge no ha mantingut la qualitat de l’original. El text és senzill, amb abundants diàlegs, i les il·lustracions de tinta i aquarel·la s’integren dins la pàgina a través de plans frontals i amb una mise-en-page harmoniosa i diversa que ens recorda sovint els escenaris d’Oh! Que bonic és Panamà! Janosch sap mantenir sempre l’humor i la sorpresa fins al final. Un exemple d’això és la pista errònia que ens ofereix el mateix títol.

L’edició es complementa amb un segon relat breu sobre el Talp i l’aventura de ser jardiner. La selecció, la relació i la disposició del text i les imatges són també altres elements que faciliten la lectura i permeten l’entrada a aquest univers d’aventures i sabers populars present en totes les produccions d’aquest autor alemany.

Cristina Correro

Fitxa

En Talp atrapa una llebre

Escriptor/a: JANOSCH

Il·lustrador/a: Janosch

Traducció: Guillem Gómez

Lloc: Madrid

Editorial: Los Cuatro Azules

Pàgines: 48

Any: 2018

ISBN: 978-84-949048-1-3

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris