En Joan ha perdut la A: un viatge per l'obra de Joan Brossa

Molt oportunament, en l’any del centenari del poeta Joan Brossa apareix aquest llibre sobre aquest singular artista. L’autor no ha volgut acostar-s'hi d’una manera tradicional per mitjà d’una biografia, sinó que ha fet servir un dels procediments que més agradaven a Brossa: el joc. Un Joan Brossa rodonet i ullerut va passejant pel món i trobant-se amb els seus poemes cal·ligràfics buscant la lletra A, omnipresent –o absent com a picada d’ull– en gairebé tots els seus poemes.

El llibre és una acurada coedició amb la Fundació Joan Brossa i amb l’Ajuntament de Barcelona. Des del punt de vista literari, es procedeix amb el rigor de donar la identificació dels poemes emprats en el llibre dins l’obra brossiana. I cal destacar especialment la composició gràfica, un collage que combina la caricatura del personatge i la reproducció dels poemes amb unes fotografies molt tractades amb aplicacions de color mitjançant aquarel·les, llapis i guixos, que aconsegueixen uns efectes de gran qualitat estètica.  

Ana Díaz-Plaja

Fitxa

En Joan ha perdut la A: un viatge per l'obra de Joan Brossa

Escriptor/a: MOLIST, Pep

Il·lustrador/a: Maria Beitia

Lloc: Vilanova i la Geltrú

Editorial: El Cep i la Nansa; Ajuntament de Barcelona

Pàgines: 33

Any: 2019

ISBN: 978-84-9156-231-3

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

Ada Buisan
Bibliotecari/a
Una manera excel·lent de donar a conèixer l'obra de Joan Brossa al públic més jove. Molt recomanable.

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris