El sol i els planetes

De nou el tàndem format per Patricia Geis i Combel ens sorprenen amb un magnífic llibre ple de pestanyes i desplegables que, en aquesta ocasió, ens dona a conèixer el nostre astre principal, el sol. Aquesta vegada es podria argumentar que l’obra no és gaire innovadora, ni pel que fa al tema ni pel fet d’utilitzar elements manipulables, però l’ús que es fa d’aquests recursos i el resultat gràfic del conjunt és molt encertat.

Certament, els conceptes tractats són els de sempre –la Terra i el Sol, el dia i la nit, els satèl·lits i els planetes, els eclipsis, els estels, les galàxies i l’univers–, en una seqüència poc convencional, que segueix una lògica interna. Com és habitual en els llibres de coneixements, la presentació dels continguts d’El sol i els planetes recorre a la combinació de diversos elements. D’una banda tenim els textos, molt equilibrats, que plantegen la informació bàsica en un to científic i rigorós i que es complementen amb algunes curiositats redactades en un estil més directe, amb la intenció de despertar l’interès del lector. També hi trobem unes il·lustracions simples però efectives, amb predomini del color pla, complementades amb escales i diagrames que representen les dades d’una manera molt visual.

Sens dubte, però, l’aportació de més pes i més distintiva de l’obra és la incorporació d'un seguit d'elements que requereixen l’acció del lector, que haurà de fer girar rodes, desplegar artefactes i accionar diversos mecanismes que exemplifiquen els canvis estacionals, el pas del temps al llarg del dia o la disposició canviant dels planetes entorn del Sol. En aquest sentit, cal dir que no hi ha cap element gratuït, decoratiu, podríem dir, i que s’ha arribat a un gran nivell de simplicitat sense que es perdi l’eficàcia informativa que resulta de la seva manipulació.

Mònica Baró

Fitxa

El sol i els planetes

Escriptor/a: GEIS, Patricia

Il·lustrador/a: Patricia Geis

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Pàgines: 9 fulls desplegables

Any: 2019

ISBN: 978-84-9101-503-1

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris