El moment perfecte

Un nou bon títol per a la col·lecció Lo Mullarero de La Fragatina Edicions.

És un àlbum il·lustrat escrit per Susanna Isern que narra les aventures d’un esquirol que en el moment de rebre una carta i llegir-la surt corrents de casa seva. Pel camí l’esquirol es trobarà un munt d’animals que necessiten la seva ajuda i això el farà endarrerir-se per arribar allà on vol, que per a nosaltres és un secret. L’esquirol no pot evitar ajudar els altres, potser no arribarà a temps, però potser, també, els seus bons actes trobaran recompensa. I és que, com a bona faula, es guarda un o diversos missatges implícits: que un rep el que dóna o que si fas bondats rebràs bondats. També guarda un misteri: què deu ser tan important perquè tingui aquesta pressa, l’esquirol?

Dolça faula acumulativa plena d’animals del bosc, que utilitza un llenguatge senzill i clàssic, amb un text ben treballat i on no sobra ni falta cap mot. L’estructura es repeteix a cada animal que es troba l’esquirol.  

L’atmosfera creada pel jove artista del Piemont Marco Somà és marca de la casa. La seva gamma de colors ens fa entrar de ple en la tardor. Fi i delicat en el dibuix a llapis (a destacar els arbres, les flors i les arquitectures del bosc), utilitza tècniques digitals per omplir-lo de color, d’una manera totalment coherent, amb una gamma encertadíssima i molt personal. Al mateix temps, les composicions estan a l’altura, així com el ritme, els fora de pla, els blancs, que donen aire a la narració visual (aquí es tracta de la textura de paper vell de color clar que empra a totes les il·lustracions); tot és de gran qualitat.

Sergi Portela

Fitxa

El moment perfecte

Escriptor/a: ISERN, Susanna

Il·lustrador/a: Marco Somà

Traducció: Strictosensu

Lloc: Fraga

Editorial: Edicions la Fragatina

Col·lecció: Lo Mullarero

Pàgines: 32

Any: 2015

ISBN: 978-84-16226-33-7

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris