El llibre de les emocions per a nenes i nens

Algunes de les novel·les juvenils més populars de Gemma Lienas barrejaven, amb una mesura equilibrada, la ficció i la no-ficció amb la voluntat d’endinsar el lector en un tema d’actualitat a través d’un llenguatge i una forma propers. En El llibre de les emocions per a nenes i nens, l’autora utilitza el mateix mecanisme per tractar temes, actituds, emocions i sentiments que viuen i afecten els infants, de cara als primers lectors i especialment als seus prescriptors.

El llibre, que està profusament il·lustrat amb un estil naïf, és un recull de contes que si bé estan pulcrament elaborats tenen un regust més de recepta que no pas de literatura, molt més de realitat i de quotidianitat que no pas de màgia i de fantasia, malgrat que la protagonista sigui una fada, la Menta, que ja havia protagonitzat alguns contes d’una col·lecció publicada per La Galera fa ja uns quants anys.

L'autora fa un esforç enorme per oferir un tractat gairebé exhaustiu en l'àmbit de les emocions. Inclou 28 contes, cadascun dels quals té un subtítol que concreta allò que vol abordar: «Plantar-li cara a la por i no deixar-li guanyar terreny», «El valor de l’esforç», «Saber gestionar la ira»… En cada conte, una escena, una situació que quan s’embolica provoca l'aparició de la fada Menta, la qual té mà de psicòloga i ajuda els protagonistes a resoldre el conflicte, a reflexionar-hi, a observar-lo des d’un punt de vista diferent… Si bé se’m faria difícil recomanar-lo com un recull de contes per explicar i anar-ne assaborint les històries a poc a poc, sí que és un recurs excel·lent per a aquells prescriptors que busquen un conte que tracti una preocupació o una actitud concreta —demanda cada vegada més habitual— en un escenari actual i proper.

Pep Molist

Fitxa

El llibre de les emocions per a nenes i nens

Escriptor/a: LIENAS, Gemma

Il·lustrador/a: Sigrid Martínez

Lloc: Barcelona

Editorial: Navona

Pàgines: 158

Any: 2017

ISBN: 978-84-17181-07-9

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris