El llapis màgic de Joan Brossa

El llapis màgic de Joan Brossa és un conte concebut per aproximar el públic infantil a la figura de l’artista barceloní, i ho fa sota el paraigua de la Fundació Joan Brossa, que, per primer cop, impulsa un projecte dirigit a aquest perfil lector.  

L’obra combina un text principal, que esbossa la biografia de Brossa, amb unes notes complementàries —la tipografia és diferent i el cos més petit— que afegeixen informació i alhora plantegen alguns reptes al lector. Aquests petits enigmes tenen continuïtat a les últimes pàgines del llibre, on es proposen diverses activitats.  

L’encert del text, a càrrec de la responsable de comunicació i coordinadora d’activitats de la Fundació, és que aconsegueix captar l’atenció del lector convidant-lo a compartir algunes anècdotes vitals del Brossa nen i mantenir-la, després, convertint el llapis de l’artista en una vareta màgica. El llapis màgic, veritable leitmotiv de l’obra, fa d’element connector entre els nens i l’artista, gran aficionat a la màgia i el joc, i alhora ressalta la capacitat de Brossa per a l’experimentació amb la paraula i, en especial, amb les lletres. Per un altre costat, a Barcelona li està reservada una dosi de protagonisme, com no podia ser d’altra manera, i això és un nou estímul per a la curiositat dels infants, una curiositat que es pot satisfer fàcilment més enllà del paper, és a dir, trepitjant el territori.

Les il·lustracions de Calafell, com sempre, entronquen de forma efectiva amb l’univers infantil. La línia clara, el treball de l’ombra i l’aplicació del color són marques de la casa que no decebran els infants.

És una obra que compleix el seu objectiu, és a dir, apropar els més menuts a aquest artista català cabdal, a la seva poesia, al seu art.  El repte no era senzill però el resultat és reeixit.

Gemma Mulet Cugat

Fitxa

El llapis màgic de Joan Brossa

Escriptor/a: BARNÉS, Judith

Il·lustrador/a: Roser Calafell

Lloc: Barcelona

Editorial: La Galera

Col·lecció: Tradicions

Pàgines: 32

Any: 2017

ISBN: 978-84-246-5886-1

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris