El guardià dels somriures - La cova dels sabors

Arriba una nova col·lecció de contes il·lustrats de la mà de Baula Editorial, Contes Saludables. De moment tenim a disposició dos títols, El guardià dels somriures i La cova dels sabors. Els textos dels llibres són de Joan de Déu Prats, i les il·lustracions, de Francesc Rovira.

Tal com es pot intuir pel nom de la col·lecció i els títols, els llibres tracten de fer conscient el públic de la importància dels hàbits d’alimentació i d’higiene.

La seva millor qualitat és que, per aconseguir-ho, l’autor no escriu una sèrie de normes o de principis adoctrinadors, sinó que narra unes faules divertides protagonitzades per animals salvatges, i deixa que el lector intueixi les bondats de seguir aquests hàbits. Bé, al final trobem un petitíssim apèndix, una frase, que fa de tancament de la història i que ens reforça el missatge.

El guardià dels somriures tracta sobre un concurs ben singular: quin dels animals de la sabana tindrà el millor somriure. Molts seran els aspirants, però un destacarà per sobre de tots. A La cova dels sabors sembla que tots els animals estan cansats de menjar sempre el mateix menú cada dia; la mona també, però ella està decidida a canviar la situació tastant coses noves i diferents.

Francesc Rovira fa les il·lustracions de tots dos contes amb el seu ja clàssic i portentós traç viu de tinta negra, amb un domini de l’aquarel·la al servei d’aquesta, emprant una gamma de colors i unes aiguades vives que aporten volum i frescor. Els animals tenen vida pròpia i es nota que l’artista s’ho passa d’allò més bé.

Totes dues obres empren la lletra lligada per narrar les històries, però no el títol, que està en majúscula. El format és quadrat, el text queda a la pàgina esquerra i la il·lustració sempre ocupa tota la pàgina dreta. Correcte i fàcil per als lectors.

Sergi Portela

Fitxa

El guardià dels somriures - La cova dels sabors

Escriptor/a: PRATS, Joan de Déu

Il·lustrador/a: Francesc Rovira

Lloc: Saragossa

Editorial: Baula

Col·lecció: Contes Saludables

Pàgines: 32

Any: 2015

ISBN: 978-84-479-2972-6 / 978-84-479-2973-3

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris