El desbaratat conte dels fesols màgics

Mereixedor del Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, aquest nou títol de Carles Cano ens presenta el singular cas d'uns fesols màgics que, en comptes de créixer com la mongetera d'en Jack, fan venir uns pets que Déu n'hi do. I és que tot comença com el clàssic conte popular d'En Jack i la mongetera, però ara amb el Bru i els fesols màgics: un porc és canviat per un grapat de fesols que, entregats per un personatge singular al babau del Bru, es converteixen en una autèntica joia si s'utilitzen de la forma adequada. És així com en Bru, primer per treure la seva família de la pobresa absoluta i després per guanyar l'exèrcit que amenaçava els habitants del seu poble, utilitza la força dels pets per passar de ser un babau a un noi reconegut i apreciat per tothom. 

Carles Cano (València, 1957) s'ha convertit en un habitual de les narracions per a xics i xiques. La seva prosa habitualment està coberta d'una pàtina de sornegueria que la fa agradable tant a petits com a grans, i aquest El desbaratat conte dels fesols màgics no podia ser menys. La narració segueix l'estructura clàssica del conte de referència fins que fa un gir sobtat: les mongetes –com sap tothom– fan venir pets. El canvi de ben segur que serà del gust de molts nens i nenes que encara no hagin superat l'edat del pipi-caca-pet, a més d'ajudar-los a adonar-se que la literatura ho permet tot. Una bona i entretinguda lectura que farà els plaers dels més petits i, malgrat algunes reticències, també agradarà als grans. 

A banda, s'han de destacar especialment les il·lustracions de Paco Giménez, que, més enllà d'il·luminar el text, són una proesa de síntesi d'allò que s'explica utilitzant les seves sempre presents geometries dinàmiques. Algun dia se'l valorarà com es mereix. 

Joan Portell

Fitxa

El desbaratat conte dels fesols màgics

Escriptor/a: CANO, Carles

Il·lustrador/a: Paco Giménez

Lloc: Alzira

Editorial: Bromera

Col·lecció: El Micalet Galàctic

Pàgines: 64

Any: 2017

ISBN: 978-84-9026-725-7

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fer comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Il·lustració portada:
Daniela Martagón

Contacte Usuaris Política de cookies