El cor i la botella

El reconegudíssim i premiat autor d’origen australià s’introdueix de nou dins la bibliografia infantil en català amb una obra tan aparentment senzilla d’expressió com profunda en sentiments. L’inconfusible estil gràfic d’aquest il·lustrador, amb els seus grans espais buits, on deambulen personatges amb prou feines esbossats, i amb alguns tocs fets amb textures i collages, és aquí al servei de la història d’una nena com qualsevol altra, plena d’interès i curiositat per les meravelles d’aquest món, que li són pacientment explicades per un adult. Quan aquest adult desapareix, la nena se sent tan insegura que decideix protegir el seu cor ficant-lo dins d’una ampolla. Així és com es farà gran, amb el cor ben a recer de qualsevol sorpresa o adversitat, però... (no explicarem pas el final!)

Són trenta-quatre frases brevíssimes i suggerents, sovint inacabades –per tal que sigui el lector qui n’albiri l’abast–, i trenta-dues imatges, a vegades de doble plana i a vegades com a vinyetes encadenades, per bastir una metàfora sobre la vida i la mort i el lloc que ocupa l'afecte entre aquests dos pols. No està gens malament... llàstima de les guardes, un xic incoherents!

Una obra tan subtil com reeixida, que s’afegeix a la cada cop més extensa llista de llibres infantils dedicats a l’educació dels sentiments, i que potser convé llegir a duo, entre un adult i un infant.

Marc Rodríguez Juanola

Fitxa

El cor i la botella

Escriptor/a: JEFFERS, Oliver

Traducció: Nàdia Revenga Garcia

Lloc: Algemesí

Editorial: Andana Editorial

Pàgines: 34

Any: 2014

ISBN: 978-84-942671-2-3

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris