El cavallet de fusta

Joan de Déu Prats té una extensa trajectòria com a escriptor de literatura infantil i ha rebut diversos premis i reconeixements a la seva tasca, com el Premi de la Crítica Serra d'Or o el Guillem Cifre de Colonya. A El cavallet de fusta, ens ofereix un record en forma d'història, on la imaginació del protagonista, en Jacint, el trasllada a un món d'aventures viscudes amb el cavallet de fusta del parc on juga habitualment. Quan el cavallet de fusta desapareix, en Jacint intenta trobar-lo per tots els mitjans.

La història és bonica i ben escrita, i realitat i imaginació es barregen de manera fluida. Es troben components clàssics d'aventura i misteri que fan que sigui amena i entretinguda, sense deixar de banda elements més típics de les històries realistes.

La trama està inspirada en un conte que es va inventar el pare de l'autor quan portava els nets a jugar a un parc. La tendresa amb la qual l'autor recorda aquest conte traspua i es veu en el text; potser aquest record fa que la història sigui de vegades excessivament amable (especialment el personatge de la batllessa).

Les il·lustracions de Jordi Sunyer aporten color i dinamisme a la història. S'agraeix la varietat de plànols i composicions.

 

Júlia Baena

Fitxa

El cavallet de fusta

Escriptor/a: PRATS, Joan de Déu

Il·lustrador/a: Jordi Sunyer

Lloc: Barcelona

Editorial: Jollibre

Pàgines: 59

Any: 2017

ISBN: 978-84-1666-166-4

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris