El barret prodigiós i la barraca de monstres

Editar Pere Calders és una garantia, però algú ho ha de decidir i s’ha d’arriscar. Comanegra ho ha fet i li estem agraïts perquè el llibre és, al meu entendre, una gran obra.

Es tracta d'un text aparegut al primer recull de contes de Calders, El primer arlequí. Ja s'hi apunta aquest món màgic sorgit de la realitat quotidiana, que juga amb l’absurd i les coses surreals, i demostra tenir un humor diferent i no ser complaent pel que fa als finals o amb el que la majoria pot esperar.

El conte ens explica com dos fenòmens prodigiosos es van esdevenir sense cap explicació racional. Un cavaller d’una carta d'una baralla espanyola i unes dames de cors (siameses) d’una baralla francesa surten de les seves cartes. Tot i ocórrer els fets a diferents llocs, aquests personatges es veuen immersos en una aventura de final desconcertant en un extraordinari circ.

Aquest conte està il·lustrat magistralment amb tècnica digital per Pep Boatella, que ha demostrat sempre tenir un gust exquisit amb les gammes de color i la composició, i que té un estil propi que beu de clàssics de l’art per crear ambients i plans molt cinematogràfics. Aquests plans són molts i diferents, i aporten ritme de manera constant. Les llums emprades semblen deure molt al cinema negre, i sostenen el punt tràgic i ombrívol que desprèn el text.

S'ha de fer una menció especial també a la maquetació de Virgínia Pol i a la bona coordinació a l’hora de situar text i imatge.

Esmentem, per arrodonir-ho, que el llibre té segell de llibre local: s'ha editat, imprès i dissenyat aquí. Veient el resultat i la bona i elegant enquadernació, és una garantia de qualitat.

Sergi Portela

Fitxa

El barret prodigiós i la barraca de monstres

Escriptor/a: CALDERS, Pere

Il·lustrador/a: Pep Boatella

Lloc: Barcelona

Editorial: Comanegra

Pàgines: 48

Any: 2016

ISBN: 978-84-16605-32-3

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris