Duna (Diari d'un estiu)

Sota l’aparent senzillesa del diari de vacances (odiosa imposició escolar!) de la Duna, aquesta petita (pel format) meravella ens parla del còctel d’emocions i de sensacions que ens aclapara quan deixem enrere la infància. L’oci compartit amb les germanes en un poble de la costa, sota la mirada de l’avi malcarat i amb l’absència volguda de la mare, adopta un caire especial amb la coneixença d’un nen callat, en Max. Amb una prosa bellíssima, la Duna ens glossa de manera natural, creïble i fluida, el primer amor, la primera regla, el primer enfrontament amb la mare i el descobriment de la fragilitat dels adults. Tot amanit amb misteris hàbilment dosificats, tal vegada no tan transcendents com el que té a veure amb la pregunta del milió: qui sóc?

Un llibre que no sols permet parlar d'emocions, sinó anar-les redescobrint i interpretant mentre es llegeix. Les il·lustracions, sòbries i plenes d'imaginació, són el complement perfecte a la descoberta que suposa aquest estiu transcendent i s'integren sense estridències al text. Finalment, el nom de la col·lecció fa justícia al títol. Ras i curt: una delícia.

Joan Bustos

Fitxa

Duna (Diari d'un estiu)

Escriptor/a: VILLANUEVA, Muriel

Il·lustrador/a: Ferran Orta

Lloc: Barcelona

Editorial: Babulinka Books

Col·lecció: Petites Joies per a Grans Lectors

Pàgines: 170

Any: 2015

ISBN: 978-84-941590-7-7

Edat: a partir de 11 anys

Comentaris

Maria Teiero Vilà
Altres
Duna és un llibre que pel poc tros que m'he llegit és molt interessant. Hi ha moments de tristesa, d'intriga... Bé, per a mi un 10 de llibre.

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris