Dracs, fades i gegants: segueix el rastre de les criatures fantàstiques del teu entorn

Les criatures fantàstiques que habiten les nostres terres també han viscut amb freqüència, algunes més que d’altres, dins les pàgines dels nostres llibres. Malgrat això, el que sabem d’aquests éssers és més aviat limitat, i sovint reconeixem amb més facilitat els forans que no pas els nostrats: identifiquem Dràcula però seria difícil que gaire gent conegués el Comte Estruc.

Aquest llibre de coneixements d’Oriol Canosa permet començar a resoldre aquest greuge. La concepció de l’obra atreu el lector des de les atentes mirades de la coberta i aconsegueix superar el format bestiari dels seus predecessors en la temàtica per apropar-se a una guia de camp de flora o fauna. La feina de documentació és notòria, i l’habilitat de l’autor per unir o explicar les diverses versions que hi ha dels personatges sense fer-ho carregós també. Cristina Bueno barreja una il·lustració realista i amb tons negres –força estesa en els llibres de fantasia– amb un to còmic. Aquesta combinació encaixa amb el tarannà del text i del llibre en general, que juga constantment i de manera encertada amb la mescla entre rigor i humor. El sumari inicial ajuda a situar-se dins les pàgines, i l’estructura –primer, aspectes més generals com l’alimentació o els rastres, i després, les tipologies de criatures– facilita la cerca d’allò que més interessa al lector.

En algun cas, potser hem trobat a faltar una mica d’informació. Tanmateix, se’ns brinda l’oportunitat de descobrir allò que conviu amb nosaltres, i a partir del que se’ns explica podem investigar i aprofundir en el que més ens atregui. Boscos i mars estan plens d’éssers esquius, però ara ja podem identificar-los millor i saber com els podem trobar.

Guillem Fargas

Fitxa

Dracs, fades i gegants: segueix el rastre de les criatures fantàstiques del teu entorn

Escriptor/a: CANOSA, Oriol

Il·lustrador/a: Cristina Bueno

Lloc: Barcelona

Editorial: La Galera

Pàgines: 127

Any: 2022

ISBN: 978-84-246-7089-4

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris