Dibuixa, pinta i estampa com els grans artistes

A aquestes altures crec que tots estarem d’acord en el buit editorial que Coco Books està cobrint a casa nostra. La producció de llibre de coneixement és escassa, i molts cops es fa difícil trobar llibres de disseny, urbanisme, moda, arquitectura, pintura... pensats per a infants. El format de quadern d’activitat o llibre joc sovint li ha barrat el pas a biblioteques i escoles, però realment es tracta d’uns llibres informatius de gran valor.

El nou llibre de Marion Deuchars que l’editorial acaba de traduir ens apropa a grans artistes, majoritàriament pintors del segle XX, a partir de les diferents tècniques que empraven.

En la introducció l’autora ens avisa que els divuit artistes seleccionats no responen a cap criteri objectiu més enllà de gustos personals, i que la seva intenció és mostrar un ventall ric de mètodes de treball que ens ajudin a crear el nostre propi art. L’estructura de cada capítol es repeteix: un retrat i quatre dades sobre l’artista (que es complementa amb un annex final amb les biografies) i una desena de pàgines amb propostes i orientacions per practicar cada tècnica: els volums i els espais positius i negatius de Chillida, el dibuix amb tisores de Matisse o les taques de tinta d’Andy Warhol.

Però, alerta, també trobem els dissenys de vestuari de Sonia Delaunay, l’art tribal de Jivya Soma Mashe, les pintures amb cartó ondulat de Ben Nicholson, els fotomuntatges de Hannah Höch, David Hockney, Jasper Johns..., autors sovint difícils de trobar en llibres per a infants.

Potser, per acabar de ser perfecte, hauria estat bé que el llibre vingués paginat i amb un sumari dels artistes que hi trobarem.

Glòria Gorchs

Fitxa

Dibuixa, pinta i estampa com els grans artistes

Escriptor/a: DEUCHARS, Marion

Lloc: Barcelona

Editorial: Coco Books

Pàgines: 240

Any: 2014

ISBN: 978-84-943166-5-4

Edat: d´interès general

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris