Diari del tot verídic d'un indi a mitja jornada

Amb cert retard, ja que el 2007 aquesta novel·la va obtenir el National Book Award for Young People’s Literature, ens arriba a les mans Diari del tot verídic d'un indi a mitja jornada, de l'autor nordamericà Sherman Alexie.

Nascut l'any 1966 en una reserva índia, Alexie relata, amb elements autobiogràfics, l'adolescència de Júnior, un indi amb greus problemes de naixement provocats per una encefalopatia i una infantesa situada en un entorn violent, alcohòlic, marginal i en què la gana és el comú denominador.

És en aquest entorn dramàtic on Júnior ens relata, en primera persona, les seves aventures i desventures per sortir de l'atzucac on ha nascut. I és així, també, com l'humor, a voltes hilarant, i la sinceritat d'una prosa directa i sense concessions a la llàgrima fàcil converteix allò que a molts de nosaltres ens deixaria aixafats al sofà en la dent que permet continuar fent rodar l'engranatge de la vida de Júnior. Una narració que dibuixa una societat que, malgrat que ens pugui semblar allunyada del nostre quefer diari, acaba sent propera, humana, nostrada. I és que això és la grandesa de la literatura, de la bona literatura. 

La història ha quedat finalista del premi Protagonista Jove d'enguany. D'entrada sorprendrà, però de ben segur que enganxarà lectors joves, excompradors dels diaris d'en Greg. I és que el to i les imatges semblarien una evolució d'aquest personatge tan famós de Jeff Kinney. 

Joan Portell

Fitxa

Diari del tot verídic d'un indi a mitja jornada

Escriptor/a: ALEXIE , Sherman

Il·lustrador/a: Ellen Forney

Traducció: Yannick Garcia

Lloc: Barcelona

Editorial: Edicions de 1984

Col·lecció: Propera Parada

Pàgines: 240

Any: 2014

ISBN: 978-84-15835-38-7

Edat: a partir de 15 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris