De qui és aquest esquelet?

El títol aborda un tema aparentment escolar d’una manera original tant pel que fa al plantejament, que estableix comparacions constants entre els esquelets humans i els d’animals diversos, com a la presentació dels continguts, articulats a partir d’unes imatges molt potents en un bitó taronja i blau que compleixen a la perfecció la seva funció explicativa sense deixar de provocar curiositat. Els textos, en un estil directe, també plantegen aquest joc i combinen molt bé el rigor científic amb un to desenfadat.

L’obra tracta aspectes molt diversos, que abasten l’aparició dels esquelets en el procés evolutiu de les espècies, la seva composició o les diverses classes d’ossos i la seva funció, i la informació es combina amb algunes anècdotes ben triades. El llibre és obra d'un equip format per un zoòleg, un escriptor i un il·lustrador que aconsegueixen qualitat en els continguts i una comunicació reeixida, tant pel que fa al text com a la il·lustració.

En la línia dels àlbums il·lustrats, l’obra presenta un gran format, amb una gràfica molt acurada i amb nombroses pestanyes articulades, totes ben funcionals, que permeten amagar i mostrar imatges o textos, en una mena de joc per incrementar l’interès del lector i la seva interacció. Tot i que no es podria considerar pròpiament una obra de consulta perquè no incorpora cap mena de sumari ni d’índex, l’obra reuneix totes les condicions per ser un excel·lent llibre de coneixements.

Mònica Baró

Fitxa

De qui és aquest esquelet?

Escriptor/a: CAP, Henri; MARTIN, Raphael

Il·lustrador/a: Renaud Vigourt

Lloc: Barcelona

Editorial: Librooks

Pàgines: 34

Any: 2018

ISBN: 978-84-947318-6-0

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris