Concurs enverinat

Per ajudar els seus fills, que s’han quedat sense feina, en Tomàs, un avi pagès d’Esterri d’Àneu, decideix apuntar-se a un concurs televisiu: Els catalans tenim talent. Contra tot pronòstic, en Tomàs triomfarà estrepitosament cantant òpera a pèl, i s’haurà d'enfrontar a les males arts de la presentadora, que la hi té botada perquè considera que l’ha posat en ridícul davant l’audiència. 

A través d’una història esbojarrada i amb molt de sentit de l’humor, l’autor fa una paròdia de la realitat, del show business televisiu i de la situació de crisi i atur que fa que siguin els avis els que hagin de treure les castanyes del foc als fills. 

Concurs enverinat conjuga perfectament uns personatges esperpèntics però ben teixits (l’avi és tot un personatge) amb un lèxic adequat a cadascun d’ells, que transiten a bon ritme per escenaris i situacions diversos. I, com en una bona òpera, el suspens i l’emoció van in crescendo a mesura que avança el concurs, fins que s'arriba al clímax final.

Un llibre divertit i entretingut.

Montserrat Fàbregas Dachs

Fitxa

Concurs enverinat

Escriptor/a: PRATS, Lluís

Il·lustrador/a: Jordi Fenosa

Lloc: Barcelona

Editorial: Baula

Col·lecció: Ala Delta

Pàgines: 157

Any: 2014

ISBN: 9788447928224

Edat: a partir de 11 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris