Cada gra de raïm

Trobar-se a les mans un recull de narracions per a adolescents és un fet poc habitual. Encara menys si es tracta, com és el cas, de relats interrelacionats. I el que individualitza de totes totes aquest llibre és la credibilitat absoluta de les veus i sobretot de les trames. La relació amb els pares, els primers amors (i els primers desenganys!), l’amistat, la vida escolar...

El mestratge de Ballart, escriptor i docent (vet aquí!), li va reportar el premi Lazarillo de creació literària el 2013. Una dada curiosa: es va publicar el 2014 en castellà amb el títol Te llenarán de lunas. No en conec l’edició en aquesta llengua, però només el títol tan diferent suggereix una traducció acurada, intueixo que del mateix autor.

Hi trobo a faltar, però, en aquest fresc de la vida adolescent, un puntet de mala bava, cosa que, malgrat tot, no resta mèrit al conjunt. Al meu entendre el que sí que falla és la portada, on apareixen cinc adolescents que, al revés que els protagonistes i les seves vides entrecreuades, no són del nostre àmbit.  

Joan Bustos

Fitxa

Cada gra de raïm

Escriptor/a: BALLART, Manel

Lloc: Maçanet de la Selva

Editorial: Gregal

Pàgines: 174

Any: 2016

ISBN: 978-84-945648-4-0

Edat: a partir de 13 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris