Bon dia i Bona nit

Meritxell Martí i Xavier Salomó són des del 2001 un tàndem literari d’èxit. Ara, després de tot un seguit de publicacions junts, ens sorprenen amb una altra col·laboració —bé, en realitat amb dues, perquè Bon dia i Bona nit són dos títols diferents, sí, però tot i ser dos volums independents s’uneixen i esdevenen una proposta única que convida, d’una banda, a començar el dia amb energia, i de l'altra, a quedar-se ben relaxat en arribar la nit—. Així, Bon dia ens explica com quan surt el sol de mica en mica ens despertem i comencem les rutines quotidianes de sempre: el gall canta, el pare s'afaita, el forner prepara el pa i la resta del veïnat es va llevant i obri les finestres. Contràriament, en Bona nit arriba, en efecte, l’hora d'anar a dormir i, també de mica en mica, tanquem els ulls fins que finalment ens adormim. Amb tot, sempre hi ha qui mai no té son, és clar.

Tots dos llibres destaquen per la seua qualitat, per un subtil toc d’humor en els textos i per unes il·lustracions amables i tendres. A més, es presenten en el mateix format, en cartró gruixut i amb unes llengüetes que, en Bon dia, en moure-les cap amunt tothom es desperta, i en Bona nit, en fer-les lliscar cap avall tothom se’n va a dormir. Totes aquestes propietats fan d’aquestes unes publicacions especialment pensades per als més petits de la casa però, en realitat, la senzillesa gràfica amb què s’exposen les rutines diàries i el joc de descobrir que s’amaga rere cada llengüeta captivarà tant infants com grans, que gaudiran d’aquests contes dia i nit.

Clara Berenguer Revert

Fitxa

Bon dia i Bona nit

Escriptor/a: MARTÍ, Meritxell

Il·lustrador/a: Salomó

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Any: 2017

ISBN: 978-84-9101-251-1

Edat: per als més petits

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris