Baby Pop

El duet Martí-Salomó l'ha tornat a encertar! Amb un pop-up de grans dimensions (un pam i mig x un pam i mig, dels meus), de l'estil que com anomena l'estimada Teresa Duran és d'aquells «que contenen volums tridimensionals damunt el pla o la doble plana, que poden sorgir un cop enganxades a mà les figures retallades o mitjançant hàbils plecs de paper» al blog Llibres al Replà, aquesta parella artística ens ofereix un magnífic treball on ens mostra, a tall de llibre informatiu, la mida dels fetus al llarg dels nou mesos de gestació. Un llibre en el qual el text, a més, fa costat a la figura desplegada i ens completa la imatge, amb un to poètic molt atractiu i mesurat, amb petites expressions de l'estimació dels pares expectants i l'acció més rellevant del nadó en cada moment de la seva evolució. Un llibre que uneix en un pop-up tres elements poc habituals: narrativa —ja que el llibre ens explica perfectament com s'esdevé el camí de la gestació, d'inici a final—, informació —eficaçment mostrada en el text i la imatge que apareix en girar cada una de les pàgines— i bellesa —amb unes il·lustracions força realistes, envoltades d'elements naturals que eviten en tot moment caure en el simplisme o ximplisme de l'anomenada «màgia del naixement». 

Combel, així mateix, editorial que ha apostat amb força i encert des de fa temps pels pop-ups, se la juga una vegada més per dos autors que estan marcant una trajectòria pròpia, amb esperit universal, a fi que els llibres editats al nostre país tinguin una projecció que només fa uns anys ens semblava impossible. I és que, com bé comentava en Xavier Salomó en una xerrada informal, «nosaltres fem allò que ens agrada, i sortim a fora a vendre-ho». I és que, a imatge i semblança d'altres autors nostrats, com Anna Llenas o Rocío Bonilla, el nostre planter és prou bo per anar pel món amb el cap ben alt i mirada internacional. De ben segur que aquest Baby Pop serà, una vegada més, una obra de la qual es parlarà molt. Molta sort! 

Joan Portell

Fitxa

Baby Pop

Escriptor/a: MARTÍ, Meritxell; SALOMÓ, Xavier

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Pàgines: 16

Any: 2017

ISBN: 978-84-9101-273-3

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris