Amunt, Roc, amunt; Flota, Clop, flota; Llisca, Newton, llisca

Sempre són interessants les iniciatives que busquen introduir els lectors joves a nous espais de coneixement. És el cas de la nova col·lecció «Contes amb Ciència», editats per Comanegra i escrits i il·lustrats per Roser Matas.

Els contes s'adrecen a primers lectors, i per mitjà de la història que s'explica poden fer la descoberta d'una llei o principi físic: què és una palanca, el principi d'Arquimedes... Al final, hi ha una doble pàgina adreçada als adults perquè puguin ajudar a la comprensió del fet.

És necessari que el text estigui rimat? En aquest cas no el fa més entenedor ni més agradable, diríem que no aporta res i que més aviat dificulta la netedat sintàctica, que és la clau de tot text explicatiu. En canvi, trobem a faltar l'observació i definició clara del fenomen.

Potser encara no s'ha dit prou que els nens s'interessen amb facilitat per tot el que els envolta i que no es necessiten focs artificials per atreure'ls l'atenció. Rigor, simplicitat i vocabulari adequat són les claus bàsiques.

Marta Luna

Fitxa

Amunt, Roc, amunt; Flota, Clop, flota; Llisca, Newton, llisca

Escriptor/a: MATAS, Roser

Lloc: Barcelona

Editorial: Comanegra

Col·lecció: Contes amb Ciència

Pàgines: 32

Any: 2017

ISBN: 978-84-16605-72-9; 978-84-16605-71-2 i 978-84-1660

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fer comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Il·lustració portada:
Daniela Martagón

Contacte Usuaris Política de cookies