Amb la Tango són tres

El Roy i el Silo són dos pingüins mascles que viuen al zoo de Nova York. Junts construeixen un niu per acollir un nou membre per a la família, però no tenen cap ou per covar. Un cuidador, en veure-ho, els en posa un que ha fecundat una altra parella (mascle i femella), i el Roy i el Silo fan torns per incubar-lo. D’aquest ou, en neix la Tango.

Basat en una història real, Amb la Tango són tres és un àlbum il·lustrat que convida a la reflexió i segurament posa un gra de sorra per a l’educació en la tolerància. Aquí es parla de famílies i, en aquest sentit, es planteja que no sols n'hi ha un model vàlid. El Roy i el Silo són mascles i es comporten com una parella. De fet, es coneixen casos d’homosexualitat en el regne animal, especialment entre pingüins. Als autors, doncs, els va com l’anell al dit la història dels animalons per introduir qüestions com la que ens ocupa: els animals poden ser un bon recurs per apropar-se als petits lectors. D’altra banda, en aquest marc de contingut LGTB, el conte està narrat de manera planera, fresca, inclús didàctica –vegeu la claredat en la descripció dels costums d’aquestes aus marines, per exemple–, amb un treball artístic de traç també fresc i entenedor, en la mateixa línia del text.

Tot i que aquesta obra ha rebut diversos reconeixements als Estats Units, cal tenir en compte que també ha estat molt controvertida, fins i tot prohibida en biblioteques i escoles d’alguns estats nord-americans. En qualsevol cas, en tots els contextos, es tracta d’afavorir a través de la lectura que els infants creixin en un entorn basat en l’acceptació, la tolerància i el respecte: el llibre infantil pot ser una eina útil.

Bernat Cormand

Fitxa

Amb la Tango són tres

Escriptor/a: PARNELL, Peter; RICHARDSON, Justin

Il·lustrador/a: Henry Cole

Traducció: Bel Olid

Lloc: Pontevedra

Editorial: Kalandraka Editora

Any: 2016

ISBN: 978-84-8464-986-1

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris