Alícia. Edició completa

Divertir més que educar. Aquesta era la missió d’Alícia, i l’alè que ha fet transcendir fronteres de llengua, espai i temps aquesta obra matriu de la literatura infantil i juvenil. 

L’Alícia de Baula incorpora la traducció de Salvador Oliva, que fou reconeguda en el seu moment pel ClijCAT i la va proposar per a la Llista d'Honor de l'IBBY el 1998. Si hi afegim la generositat del format, del cos de text i dels blancs, tenim a les mans un llibre que crida a ser llegit. 

Som davant d’una edició commemorativa, luxosa gairebé fins a l’ostentació, obra original de Macmillan Children’s Books, que celebra els 150 anys de la seva primera Alícia (1865) i que té la virtut de ser completa en reproduir els textos íntegres d’Alícia al país de les meravelles i A través del mirall i allò que l’Alícia hi va trobar. Incorpora, també, «L’abellot amb perruca», un episodi que es va descartar d’A través del mirall, així com poemes i prefacis de Lewis Carroll, una història de com va néixer aquest clàssic i un pròleg de Philip Pullmann. 

Seria discutible per als fans de John Tenniel la tria de les il·lustracions, que, en les seves versions acolorides per Harry George Theaker el 1911 i sobretot per Diz Wallis el 1995, no assoleixen la força dels originals del primer autor, ja que conserven les formes, però perden el traç i la trama. Tanmateix, cal recordar que fou el mateix Lewis Carroll qui va acceptar la incorporació del color a les edicions d’Alícia i és de bon admetre que la llaminadura del color és difícilment prescindible en una edició d’aquestes característiques. Cobertes gofrades impreses amb tintes especials i amb encuny perforat fins a la segona guarda, tall llampant de roig metal·litzat, capçada amb senyal de cinta carmesí: dos mil dos-cents grams de llibre de regal.

Tàssies

Fitxa

Alícia. Edició completa

Escriptor/a: CARROLL, Lewis

Il·lustrador/a: Harry George Theaker i Diz Wallis sobre dibuixos de John Tenniel

Traducció: Salvador Oliva

Lloc: Barcelona

Editorial: Baula

Pàgines: 468

Any: 2015

ISBN: 978-84-479-2958-0

Edat: d´interès general

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris