Aitana i les feres

Després de la premiada Napalm, Joan Canela i Jordi Colonques tornen a escriure a quatre mans per presentar-nos aquesta novel·la de fantasia escrita en valencià i narrada en primera persona per una nena decidida i valenta, l'Aitana. L'acompanyen en aquesta història un seguit de feres llegendàries que habiten els boscos i que han conviscut amb la gent del poble des de fa generacions. Però l'arribada al tron d'un rei ambiciós ho capgira tot i posa en perill la felicitat de la canalla i la llibertat de les feres. L'Aitana descobreix que pot entendre's amb la Denteruda, la més ferotge de totes elles. Juntes traçaran un pla per restablir la relació harmoniosa entre els humans i el regne animal.

Aitana i les feres s'inscriu en la tradició clàssica de les faules. Darrere d'una història senzilla d'aventures, trobem una denúncia del paper hegemònic que els humans s'han atorgat respecte a la natura i els animals. Així, només les persones que tenen una mirada neta i lliure d'interessos, en aquest cas els infants, són capaces de comunicar-se veritablement amb el seu entorn. Però aquest missatge benintencionat presenta una intenció didàctica massa explícita que deixa poc marge perquè els joves lectors jutgin per si mateixos. Amb tot, la novel·la té força altres aspectes que la fan recomanable. En primer lloc, un ritme narratiu constant i àgil aconseguit a través de capítols breus i un equilibri entre els fets i una acurada ambientació que inclou passadissos subterranis. A més a més, resulta gratificant trobar-nos davant de protagonistes femenines, tant humanes com animals, que trenquen motlles i són capaces de mobilitzar els seus entorns. Finalment, les il·lustracions en blanc i negre de Helga Ambak ajuden a crear una atmosfera misteriosa al servei d'una història d'aventures que captivarà els joves que s'hi endinsin.

Enric Codina

Fitxa

Aitana i les feres

Escriptor/a: CANELA, Joan; COLONQUES, Jordi

Il·lustrador/a: Helga Ambak

Lloc: València

Editorial: Sembra

Col·lecció: Llavors

Pàgines: 127

Any: 2021

ISBN: 978-84-16698-70-7

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris