Adolescents i lectura: el binomi fantàstic

Adolescents i lectura: el binomi fantàstic és un llibre aparegut a Publicacions de l’Abadia de Montserrat dins la col·lecció «Créixer», una sèrie que promou el coneixement personal i col·lectiu. El llibre ha estat elaborat per dos experts en la matèria com són el pedagog, escriptor i crític Joan Portell (Barcelona, 1965) i la bibliotecària especialista en literatura infantil i juvenil, llicenciada en Medicina i en Documentació i màster en Biblioteca Escolar i Promoció de la lectura, Gisela Ruiz (Barcelona, 1982).

Els amplis sabers i trajectòries de tots dos autors es complementen i es comuniquen a la perfecció, com es demostra al llarg dels set capítols que formen part d’aquesta proposta. Amb l’objectiu d’apropar, treballar i promocionar la literatura juvenil, Portell i Ruiz defineixen les etapes evolutives, els conceptes clau, els mediadors i els agents més rellevants implicats en aquest propòsit per portar-lo a l'èxit.

Llevat d’alguns petits errors en alguna de les referències, el llibre inclou tot allò que promet, i està escrit amb un llenguatge clar, amè i entusiasta que de ben segur despertarà consciències, i es llegeix d’una tirada. També és d’agrair l’acurada i diversa selecció d’obres juvenils que han elaborat, la bibliografia per anar més enllà i el panorama en altres indrets, amb idees i propostes aplicables al nostre territori.

Tot plegat fa que Adolescents i lectura sigui un llibre altament recomanable per a tots aquells que tinguin contacte amb aquesta etapa, ja sigui en el món de l’educació, les biblioteques, la dinamització lectora o a la pròpia llar.

Cristina Correro

Fitxa

Adolescents i lectura: el binomi fantàstic

Escriptor/a: PORTELL RIFÀ, Joan; RUIZ CHACÓN, Gisela

Disseny: Jordi Avià; Blanca Hernández

Lloc: Barcelona

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat

Col·lecció: Créixer Coneixements

Pàgines: 144

Any: 2019

ISBN: 978-84-9191-060-2

Edat: d´interès general

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris