A poc a poc. Cançons de bressol

Aquest és un recull de vint-i-cinc cançons de bressol escrites amb gràcia pel poeta vigatà Víctor Sunyol i il·lustrades amb enginy per la inconfusible Olga Capdevila. Així, Sunyol i Capdevila conjuguen les seves arts fins a aconseguir una barreja sorprenent entre la poesia conceptual, innovadora i trencadora de l’autor i les imatges amb retoladors i acrílics de la il·lustradora, que es caracteritzen per una plàstica d’una innocència i senzillesa formal francament inspiradora. Per Sunyol, doncs, hi ha moltes cançons de bressol. Algunes són per buscar, precisament, la son, per tancar els ulls; d’altres, en canvi, són per a qui vetlla les hores, per adormir-se a trossos i, fins i tot, per despertar-se. Tots aquests versos més o menys dormilegues, juntament amb molts altres més, són els que s’apleguen en aquest llibre.
És cert que, tradicionalment, la cançó de bressol és un dels primers moments de la infantesa en què es descobreix la música i la paraula, perquè el cant embolcalla els infants per ajudar-los a adormir-se. Tanmateix, ara Víctor Sunyol recupera aquesta tradició revestint-la amb un llenguatge contemporani i sense renunciar al ritme ni a la melodia que sorgeix de la lectura en veu alta. Ho fa, a més, tant per als més petits com per a aquells que pensen que ja són més grans, ja que tots dos hi trobaran coses diferents, però alhora coincidiran en l’hora de tancar els ulls, que, segons l’autor, sempre arriba. Això sí, abans hauran de delectar-se amb les il·lustracions d’Olga Capdevila, que, discretes, acompanyen aquests poemes per somiar tan desperts com adormits.

Clara Berenguer Revert

Fitxa

A poc a poc. Cançons de bressol

Escriptor/a: SUNYOL, Víctor

Il·lustrador/a: Olga Capdevila

Lloc: Barcelona

Editorial: Comanegra

Pàgines: 64

Any: 2017

ISBN: 978-84-16605-97-2

Edat: per als més petits

Comentaris

TERESA TORRES GAÑAN
Altres
TROBO A FALTAR LES PARTITURES QUE ACOMPANYEN A LES CANÇONS.

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris