A les teves sabates. Un conte sobre la màgia de connectar amb els altres

Tal com ens avança el subtítol del llibre, «Un conte sobre la màgia de connectar amb els altres», i com llegim a la contracoberta, «un conte sobre l’empatia i la connexió entre les persones», aquest no és un llibre que neixi amb voluntat literària sinó que vol ser un instrument educatiu.

Meritxell Garcia, l’autora, és una especialista exitosa en intel·ligència emocional i autoconeixement i treballa de coach tant individual com per a empreses. Ha publicat llibres com El arte de la empatía (Amat, 2019) o La fuerza de ser altamente sensible (Grijalbo, 2022), i aquest és el seu primer treball pensant en el públic infantil. A la seva pàgina web llegim que va escriure aquesta història com a eina perquè els pares treballin l’empatia a casa i els professors tinguin una actitud empàtica a l’escola. La mateixa pàgina inclou articles complementaris.

Dit això, es fa difícil fer una valoració de l’obra perquè parlem d’un llibre d’autoajuda disfressat d’artefacte literari. I això li fa un trist favor al conjunt, perquè com a conte és allargassat, excessivament explícit i didàctic.

Què en destacaria? Per una banda, crec que la metàfora de posar-te a les sabates dels altres per saber com se senten és una imatge molt clara per explicar l’empatia als petits. I, per tant, pot ser útil en l'àmbit de la intel·ligència emocional.

Per altra banda, destaca la feina d’il·lustració de Roger Simó, que és qui dona consistència al llibre gràcies al caliu dels escenaris i ambients que crea i, sobretot, per la caracterització dels personatges, en total sintonia amb la línia de l’empatia afectiva.

Glòria Gorchs

Fitxa

A les teves sabates. Un conte sobre la màgia de connectar amb els altres

Escriptor/a: GARCIA, Meritxell

Il·lustrador/a: Roger Simó

Coordinació: Pema Maymó

Lloc: Barcelona

Editorial: La Galera

Pàgines: 48

Any: 2021

ISBN: 978-84-24670-70-2

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris