Negorith

La Gris descobreix que és una negorith: té uns poders que la fan especial en uns mons poblats per dimonis, àngels, esperits i altres éssers sobrenaturals. Ajudada per un col·leccionista d'ànimes, un noi caçador d'esperits malignes i altres personatges curiosos i intrigants, descobrirà antigues guerres «intermundials» i es veurà immersa en una carrera contra rellotge per salvar el món on viuen.

Completa. Aquest és l'adjectiu que defineix Negorith, novel·la de l'escriptor i guionista Iván Ledesma (a qui coneixem per novel·les gràfiques com La Vampira de Barcelona o llibres infantils com Diario de Dan) guardonada amb el premi Joaquim Ruyra 2017. Completa perquè disposa de tots els elements que fan gaudir el lector: bon ritme i estructura, llenguatge creïble i dinàmic, argument ben travat, atmosferes denses i perfilades. Especialment interessants són els personatges, lluminosos o obscurs, tots complexos i rics en matisos que els fan únics. Tota la novel·la presenta un cert aire cinematogràfic que ens fa pensar en l'experiència de l'autor com a guionista. Tot i que la temàtica no és innovadora, sí que ho és el tractament, així que sense por d'equivocar-nos podem afirmar que Negorith és una novel·la que els lectors del gènere fantàstic (i fins i tot els que no ho són) gaudiran de ben segur. L'única cosa que potser pot dificultar una mica la lectura a lectors poc avesats és la gran quantitat de personatges que hi apareixen i les relacions que s'estableixen entre ells, però de ben segur que l'argument els atraparà.

 

Júlia Baena

Fitxa

Negorith

Escriptor/a: LEDESMA, Iván

Lloc: Barcelona

Editorial: La Galera

Col·lecció: Bridge

Pàgines: 238

Any: 2018

ISBN: 978-84-16670-50-5

Edat: a partir de 15 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris