Miguel Calatayud. Aproximació a l'obra infantil il·lustrada i el seu context.

La publicació d’un treball doctoral basat en l’estudi i divulgació del nostre àmbit cultural mereix, d’antuvi, un respecte admiratiu. En aquest cas, el treball consisteix en una monografia analítica sobre les obres il·lustrades per Miguel Calatayud, ubicant-les en el context cultural i el marc geogràfic de l’artista.

L’anàlisi és acurada, clarament acadèmica i, com a tal, reuneix tots els requisits que la fan altament fiable. Però, a més a més, és una fita de referència per als estudiosos de la il·lustració general, especialment al País Valencià, on tan bons il·lustradors van obrir-se pas internacionalment i estatalment durant les dècades dels setanta i, sobretot, dels vuitanta.

Precedida per dos capítols dedicats als estudis existents sobre la il·lustració per a infants i joves, i sobretot sobre la consolidació d’aquesta branca de les arts dins el panorama editorial valencià, el capítol tercer se centra més concretament en la trajectòria i el llenguatge visual de Calatayud, i ajuda a comprendre millor no tan sols el seu art, sinó, sobretot, el seu pes dins la renovació i projecció del gènere.

Només ens dol que una publicació d’aquestes característiques, editada per una institució de prestigi, no presenti una revisió estilística i ortogràfica més correcta (massa cops s’hi detecten cognoms amb accents trabucats o dates que no concorden). No pretenem que sigui una edició de luxe, però sí una on la qualitat de l’estudi no es dilueixi en aquests petits esculls formals.

Teresa Duran Armengol

Fitxa

Miguel Calatayud. Aproximació a l'obra infantil il·lustrada i el seu context.

Escriptor/a: BERENGUER, Clara

Lloc: Alacant

Editorial: Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert

Pàgines: 140

Any: 2017

ISBN: 978-84-7784-757-1

Edat: d´interès general

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris