L'extraordinari doctor Rupert

El doctor Rupert no era un metge com qualsevol altre, ni tampoc ho eren les malalties que tractava, ni els consells que oferia, ni els medicaments que receptava, ni les cures que aconsellava. Així ho anunciava, de fet, el cartell amb què es presentava: «Soc el doctor Rupert Grip i tracto tota mena de mals que corren o s’estan quiets, pors estranyes i fòbia a les aranyes, espasmes i col·lapses, tristeses de l’ànima i ràbies vàries, abandó i desamor... La consulta cal fer-la per carta amb una descripció breu dels símptomes. En uns dies, més o menys raonables, segons la lluna, rebreu la resposta convenient».

Iniciada per la veu d’una tercera persona mitjançant un misteriós personatge conegut com caçador d’històries, que és qui s’encarrega de presentar i tancar la narració, Eulàlia Canal i Glòria Marín construeixen aquesta obra a quatre mans a partir d’un enginyós joc epistolar. Es tracta de tot un seguit de preguntes i respostes entre el doctor Rupert i els seus pacients, que teixeixen de mica en mica la història de tots els personatges i que permeten alhora una lectura dinàmica i entretinguda per captar l’atenció dels lectors novells.

La narració està acompanyada per les il·lustracions de Carles Arbat, que presenta uns dibuixos senzills i estilitzats, amb un marcat sentit de l’humor; sense interferir en l’argument, les il·lustracions reprodueixen amb gràcia algunes de les escenes descrites en el text. Un llibre ben il·lustrat i original en el plantejament del tema, però que ja segueix la nova normativa dels accents diacrítics, a la qual alguns lectors adults encara no ens hem acostumat.

 

Clara Berenguer Revert

Fitxa

L'extraordinari doctor Rupert

Escriptor/a: CANAL, Eulàlia; MARÍN, Glòria

Il·lustrador/a: Arbat

Lloc: Barcelona

Editorial: Animallibres

Col·lecció: La Formiga Groga

Pàgines: 95

Any: 2018

ISBN: 978-84-16844-68-5

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris