La cançó del bosc

Les llargues passejades per la natura amb què sovint gaudeix Àlex Tovar són l’estímul necessari a l’hora d’enxampar una idea per a un conte nou. De fet, ja fa molt de temps que aquest escriptor alacantí resident a Barcelona es va adonar que precisament els boscos són plens d’històries secretes i amagades. Cal estar atent, doncs, per descobrir-les enfilades entre els arbres, arraulides sota terra i corrent rere alguna de les bestioletes que habiten aquest indret. És per això que, gràcies a aquesta mirada desperta i curiosa, ara presenta La cançó del bosc, una faula per aprendre a estimar els arbres i els ocells.

A través del testimoni d’una nena, l'autor intenta explicar per què és tan important respectar els cicles naturals, evitar el malbaratament dels recursos i viure de manera harmoniosa i sostenible mitjançant el «Nyic! Crac! Nyic! Crac!» del grinyol de les branques dels arbres i del violí de la protagonista. Malauradament, tot i la musicalitat de la història i l'efervescència del paissatge, el relat de Tovar avança mandrós cap al desenllaç i presenta una extrensió que s'allunya susbtancialment de la simplicitat textual que sol demanar un àlbum il·lustrat com aquest.

Amb tot, són els tocs de colors lluminosos de les reconegudes il·lustracions d’África Fanlo, com ara els cabells rogencs de la nena, els motius florals i vegetals, les plomes dels ocells i el pelatge de la resta d’animals, els detalls que acompanyen el lector en aquest trajecte literari cap a la conscienciació de la importància de respectar el nostre entorn. De fet, la il·lustradora confessa que s'endinsa en la natura cada vegada que la dibuixa, alhora que imagina que es transforma en animal, pedra, insecte o arbre, una tècnica de treball que, ben segur, ha fet servir tant aquí com en altres col·laboracions anteriors amb aquest escriptor.

Clara Berenguer Revert

Fitxa

La cançó del bosc

Escriptor/a: TOVAR, Àlex

Il·lustrador/a: FANLO, África

Lloc: Vilanova i la Geltrú

Editorial: El Cep i la Nansa

Any: 2018

ISBN: 978-84-17000-70-7

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris