Contes enigmístics

L’enigmística és l’art de comparar i endevinar enigmes representats per gràfics o figures, endevinalles, mots encreuats, etc., i precisament això és el que ha volgut fer Alegria Julià en aquest llibre. Aquest és, doncs, un recull d’històries creades a partir de l’enigmística literària, és a dir, mitjançant l’habilitat de combinar les lletres i les paraules d’una manera atractiva i suggeridora, que presenta un objectiu fonamental: divertir-se amb el llenguatge. Així, Julià ens descobreix tot un seguit de contes, com ara el d’una família que construeix anagrames sense adonar-se’n, una nena que aprèn a fer cal·ligrames, un noi obsessionat amb els nombres romans, una senyora jubilada que es dedica a viatjar amb la intuïció, un món sense vocals i una nena que descobreix que el seu nom és un palíndrom, entre d’altres. A més, al final també hi apareix un breu diccionari enigmístic.

Alegria Julià va estudiar magisteri i va exercir de mestra durant més de quaranta-cinc anys. A hores d’ara està jubilada i, per tant, es pot dedicar plenament a l’escriptura, la seva altra gran passió. Aquesta experiència docent, i el seu coneixement al voltant dels processos d’aprenentatge dels més menuts, de ben segur ha estat la clau a l’hora d’escriure un llibre per engrescar en la matèria els lectors més joves i per presentar-los d’una forma diferent i, sobretot, divertida, conceptes que a l’aula poden resultar una mica complicats i, per alguns, fins i tot avorrits. Es tracta, doncs, d’un manual de gramàtica camuflat originalment en forma d’històries innocents per ser tan feliços com l’autora declara que ho ha estat escrivint-lo. Finalment, la il·lustradora valenciana Lirios Bou, amb el seu estil particular, tan fresc, espontani i colorista, ha estat l’encarregada de la imatge de la coberta i dels cal·ligrames que acompanyen un dels contes.

 

Clara Berenguer Revert

Fitxa

Contes enigmístics

Escriptor/a: JULIÀ, Alegria

Il·lustrador/a: Bou

Lloc: L’Hospitalet de Llobregat

Editorial: Santillana

Pàgines: 68

Any: 2018

ISBN: 978-84-16661-78-7

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris