100 endevinalles noves per a tothom

Després d'Endevinalles per a tothom, l'escriptor Pere Martí i Bertran i la il·lustradora Núria Feijoó tornen a treballar plegats a 100 endevinalles noves per a tothom, incorporant la novetat d'emprar paraules polisèmiques. L'ampli repertori no sembla estar organitzat a partir de cap criteri temàtic, sinó numèric, ja que està dividit en 10 capítols amb 10 endevinalles cadascun (aquesta divisió no es veu reflectida en les planes de solucions, però sí a l'índex).

Les endevinalles són en vers, variades quant a mètriques, i empren un vocabulari molt ric i divers. El nivell de dificultat és força alt, tot i que hi ha dues ajudes: la primera és la mateixa polisèmia, ja que si no s'intueix la solució per a una definició es pot endevinar per a l'altra (o altres, en funció del nombre de significats que tingui el mot), però en algunes ocasions no és habitual conèixer més d'un significat del terme i pot ser un repte difícil de resoldre sense consultar el diccionari o el solucionari. La segona ajuda és l'acompanyament de la il·lustració (amable, descriptiva i senzilla); la majoria de vegades les il·lustracions descriuen literalment una de les frases de l’endevinalla o bé donen pistes més subtils amb relació a la solució, però en alguns casos és massa evident, ja que faciliten directament la solució a l'endevinalla, i això fa que el grau de dificultat caigui en picat respecte a la resta d'endevinalles, potser oferint el nivell més senzill per abastar un públic més ampli.

Júlia Baena

Fitxa

100 endevinalles noves per a tothom

Escriptor/a: MARTÍ I BERTRAN, Pere

Il·lustrador/a: Núria Feijoó

Lloc: Barcelona

Editorial: Baula

Pàgines: 135

Any: 2018

ISBN: 978-84-479-3624-3

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris